Sayfalar

1 Aralık 2010 Çarşamba

Google Image Swirl



Google’dan bir yenilik daha. Google Image Swirl ismindeki yeni Google hizmeti şuan için Google Labls altında yer almakta. Google Image Swirl Google’ın yeni görsel araması. Bu arama sayesinde görsel aramanın tadını çıkartacaksınz
Yeni arama özelliği sayesinde herhangi bir arama yaptığınız zaman karşınıza gelen resme tıklıyorsunuz ve o resime benzer olan resimler daireler şeklinde karşınıza geliyor. Mesela aramamız “Toshiba” olsun ve karşımıza gelen arama sonuçlarından Toshiba Dizüstü olanı tıkladığınız zaman daire şeklinde sadece dizüstü resimleri geliyor. Bu resimler birbirlerine benzeyen resimler olduğuna dikkatinizi çekmek isterim.

Yani aramanın şeklini değiştirdiklerini söylemek isterim. Aradığınız resim ne ile alakalı ise ona benzer resimler karşınıza geliyor. Yine alt dallar olarak seçtiğiniz resimlerden en doğru sonuca ulaşabiliyorsunuz. Katmanlı olarak karşımıza gelen görsel arama tekniğinde 6 aşamaya kadar bağlantıları ayırabiliyoruz. Bu sayede alt dallar arasından görsel aramada görsel olarak benzer resimleri seçebilmekteyiz.

Keyif alarak resim araması yapabileceksiniz. Google bu ne yapsa mükemmel yapıyor

http://image-swirl.googlelabs.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder