Sayfalar

8 Nisan 2011 Cuma

iPhone Şarj Problemi + Çözümü



Selamlar sevgiler arkadaşlar :)

iPhone'ununuzun şarjı çabuk bitiyor olabilir. Bu sorunun çözülmesi ile ilgili birkaç noktadan bahsedeceğim.

Öncelikle Ayarlar - Genel Ayarlar - Bildirimler bölümünden iphone üzerinde çalışan programlarınızın otomatik ping servisini kapatın. Bunlar nelerdir? Genel de facebook, twitter vb uygulamalar sürekli hesapları kontrol ederek güncellemeleri yapar. iPhone'umuzun en büyük düşmanı diyebilirim.

Bunun dışında Wi-Fi'yi kullanmadığınız zamanlarda kapalı tutun. Wi-fi açıkken sürekli ağ araması yapar ve şarjın bitmesinde büyük rol oynar.

 Son olarak ekran parlaklığınızı kullanabilecek seviyede düşürün. Projeksiyon aletleri gibi kullanmanın alemi yok. Orta seviyelere getirip, adam gibi kullanmak fayda sağlayacaktır :)

iPhone'da çalışan programları nasıl kapatırım ?

iPhone kullanıcılarının bir çoğu çalışan programları (Process) kapatmayı bilmiyor. iPhone'da çalıştırdığınız uygulamalar, anamenü tuşuna bastığınızda kapanmaz. Uygulama çalışmaya devam eder, siz anamenüye dönersiniz. iPhone'da çalışan uygulamaları kapatmak için, anamenü tuşuna 2 defa seri olarak basın. Alttan bir navi menü gelecektir. Bu menübar üzerinde çalışan uygulamaları göreceksiniz. Kapatacağınız uygulamanın üzerinde parmağınızı basılı tutarak kapatabilirsiniz.

kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder